18de Molenrit

28 juli 2019

Welkom

 

 

 

 

Een weidse natuur met kilometers vergezichten, vochtige graslanden, maļsvelden, natuurreservaten met beboste stuifduinen, grote waterplassen, goed berijdbare wegen gemarkeerd door bomen, veel fietsers dit is het bekende beeld van Midden-Limburg en Noord-Limburg

Kortom een mooie rit voor de liefhebber van rustige binnendoor wegen met het oog voor het landschap…hoewel het steeds moeilijker wordt om de nog niet of bijna niet bereden wegen te vinden ook al maken we regelmatig gebruik van de wegen van onze buurlanden

 

Met de 18de molenrit krijgen jullie een motorrit  van ca. 203 km onder de wielen die vanuit Molenbeersel door het mooie Nederlandse Limburg toert en jullie daarna terugbrengt  naar de Kijersmolen in de Smeetsstraat te Molenbeersel.

 

Opgelet: het is een motorrit van circa 203 km, dus tijdig vertrekken is de boodschap!

 

Vanuit Molenbeersel toeren we richting Neeritter, Hunsel, Ittervoort, Thorn, Wessem, Maasbracht, Stevensweert, Ohé en Laak, Echt, St. Joost, Montfort, Sint-Odilėnberg, Roermond, Horn, Haelen, Buggenum, Neer, Helden, Maasbree, Sevenum, Venlo, Grubbenvorst, Lovendaal, Houthuizen, Wielder, Lottum, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Ooijen, Blitterswijck,  Well, Wellerlooi, Twisteden, Wemb, Weeze, Well, Wanssum, Oirlo, Overbroek, America, Evertsoord, Helenaveen, Neerkant, Meijel, Ospel, Kreijel, Nederweert-Eind, Leveroy, Ell en via Stramproy naar de Keijersmolen in Molenbeersel.

Wellicht ten overvloede:

č    Wees er attent op dat, vooral in bochten en op smalle weggetjes nog wel eens grind kan liggen! Pas uw snelheid zeker aan op de bochtige stukken en in de dorpskernen. Houdt ook rekening met de fietsers.

č    Pauzeren? Over de hele route verspreid zijn meer dan genoeg plaatsen die zich uitstekend lenen voor een pauze.

č    Er is geen pechdienst voorzien!

č    Tenslotte:  Vertrek altijd met een volle tank. Toch tanken onderweg? Langs de route zijn er voldoende tankmogelijkheden.

 

Gedragscode:

č    Deelname is alleen mogelijk door middel van het correct invullen van het inschrijvingsformulier en een deelnameprijs van € 8 per motor, waarvoor jullie 2 consumpties krijgen en een jaarhanger (zolang de voorraad strekt!).

č    De route wordt alleen als Garmin en TomTom navigatiebestand aangeboden.

č    Iedere deelnemer rijdt de route op zijn/haar eigen verantwoording en respecteert de verkeersregels.

č    Iedere motor is in het bezit van de vereiste wettelijke documenten.

č    De VZW Molenzorg en Molenmuseum aanvaardt op geen enkele wijze aansprakelijkheid voor ongevallen, vermissing en/of beschadigingen van eigendom van de deelnemers vóór, tijdens of na de motorrit evenals de aan derden veroorzaakte beschadigingen.

č    De deelnemer erkent door het invullen van het inschrijvingsformulier kennis genomen te hebben van de inhoud van de gedragscode

 

Maar nu vooral veel tourgenot, HOU HET VEILIG en hou de glimmende kant boven!

 

De organisatie